Codzienność bez glutenu – czy gluten jest faktycznie złośliwy?
Czasami skorzystanie z rad dietetyka to perfekcyjne rozstrzygnięcie. Z jakiej przyczyny? Albowiem na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą pożywienia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Dużo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Produkty mleczne również są wrogie dla alergików. Wskutek tego przed przemianami żywieniowymi wypada zwrócić się po poradę do dietetyka, jaki zaleca różnorodne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dyscyplinie odchudzania, ponieważ nie chcą się przyznać że mają jakikolwiek kłopot. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że szybko uzyskamy ładną i szczupłą sylwetkę. Jednakże prawda bywa absolutnie inna i często nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje bądź po prostu nie posiadamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie kilku typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie i wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiego powodu? Albowiem organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że słuszna ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował oraz zaczyna się chronić kiedy jedynie jest ich mniej. dlaczego bez glutenu Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w ciele, przede wszystkim, jeśli znienacka zjemy zanadto sporo. To bazowy błąd odchudzających się, przyzwoiciej w związku z tym zacząć jedną długotrwałą dietę ale nie przekształcać jej.
Zobacz filmik